Izbris članstva

Izbris osebnih podatkov izstopnika iz cerkvenih knjig in ničnost krsta

Po 13. členu Zakona o varstvu osebnih podatkov se lahko občutljivi osebni podatki, kamor sodijo tudi podatki o verskem prepričanju neke osebe, obdelujejo le, če jih za namene zakonitih dejavnosti obdelujejo verske skupnosti, vendar le, če se obdelava nanaša na njihove člane ali na posameznike, ki so v zvezi s temi cilji z njimi v rednem stiku … Če nekdo izstopi iz cerkve in ni več njen član, z njo pa tudi ni več v rednem stiku, ali ni podana podlaga za izbris osebnih podatkov tistega, ki izstopi, iz vseh cerkvenih knjig? Kljub jasnemu določilu omenjenega zakona katoliška cerkev po prenehanju članstva oz. izstopu in ne da bi bili izstopniki z njo oz. njenimi cilji v rednem stiku, še vedno obdeluje osebne podatke in jih ne izbriše oz. anonimizira, kot ji to nalaga zakon. Zakaj ne ravna po zakonu? Kaj delajo državni organi, ki nadzirajo obdelovanje osebnih podatkov? Zakaj bi se še zbirali, hranili ali kako drugače obdelovali osebni podatki tistega, ki je izstopil? Ali se mogoče še zbirajo zato, da se pošljejo v pekel? Saj katoliška cerkev pošlje izstopnika za kazen v večni pekel! Zato je potrebno vse osebne podatke izstopnika izbrisati iz cerkvenih knjig, tudi podatke o krstu in drugih zakramentih.

V pravu je nična pogodba, če nasprotuje ustavi, prisilnim predpisom ali moralnim načelom, če namen kršenega pravila ne odkazuje na kakšno drugo sankcijo ali če zakon v posameznem primeru ne predpisuje česa drugega. Če je podlaga pogodbe nedopustna, nedopustna pa je, če je v nasprotju z ustavo, s prisilnimi predpisi ali z moralnimi načeli, je pogodba nična. To oboje izhaja iz Obligacijskega zakonika.

Če je pogodba, ker nasprotuje ustavi, prisilnim predpisom ali moralnim načelom, nična, kaj je šele mogoče reči za krst dojenčkov? Za krst, ki pomeni neverjetno kršitev ustave, saj se dojenčka brez njegovega soglasja prisilno včlani v neko cerkev, kjer dobi velike obveznosti, pa še izstopiti v celoti ne more. Odvzame se mu svoboda vesti oziroma verske opredelitve, poseže se mu celo v dušo in jo poškoduje. Vsili se mu kaznujoč, grozljiv bog, bog, ki ljudi pošilja v večno trpljenje, tudi njega, če ne bo pravoveren katolik. Indoktrinira se ga z naukom, ki je pripeljal do potokov krvi in milijard ubitih in mučenih živih bitij. Ali ima takšno dejanje sploh kakšno zvezo z moralo ali osnovnim poštenjem? Ali je lahko takšno enostransko dejanje cerkve sploh veljavno? Krst dojenčkov je v obravnavanem smislu ničen.

Krščenec cerkvi spoštovanje, pokorščino, poslušnost, denar in gmotne dobrine v tostranstvu, cerkev njemu obljubo večnega življenja v onstranstvu. Če gre za dvostranski posel, gre vsekakor za oderuštvo najvišje vrste. Mnogokrat pa to onostranstvo ne predstavlja raja, temveč pekel, saj so mnogi izobčeni, pa tega sploh ne vedo!

Ali ima lahko glede na vse to krst dojenčkov sploh kakšno veljavo?

In še nekaj pomembnega! Govori se, da v nekaterih župnijah pri maši povedo ime tistega, ki je izstopil iz cerkve. Ker pomeni dejstvo izstopa iz cerkve osebni podatek, ki je varovan v smislu Zakona o varstvu osebnih podatkov, je takšna cerkvena praksa nezakonita, če ne obstaja privolitev izstopnika.


Print pagePDF pageEmail page

Komentarji 3

 1. bojans. says:

  Jst bom v kratakem iztopu iz cerkve … krst pa je zame neveljaven če nisem vanj privolil …

  kar je res in kar je logično je da v vse kar ne privoliš, ali pa privoli namesto tebe nekdo drug je nično …

  satan ne more vzet tvoje duše če ga zavrneš, cerkev pa te ne more vezat nase če tega nočeš …

 2. Milan says:

  Banda cerkvena !

 3. Milan says:

  Kako lahko sploh obdelujejo naše podatke , ko pa za to nimajo nobenih pravic ! Absolutno nobenih. Podatke so pridobili od mladoletnih oseb s prevaro , nimajo pa od nobenega dovoljenja za takšno obdelavo , ko taisti postanejo polnoletni . Kakor koli jih zavarovali z nekimi zakoni in Ustavo oni nimajo nobene pravice obdelovati te podatke niti jim ne gre Ustavna pravica !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Enter Captcha Here : *

Reload Image

88-letna Alojzija Toplak:

Krščansko vero so mi vsilili kot dojenčku, brez moje vednosti in volje so me vpisali v svoje vrste in me vanje šteli vse doslej. Tega ne bi smeli, to bi moralo biti kaznivo! Za vero kot za stranko bi moral biti človek zrel, še polnoletnost je premalo. Zato hočem ven.!
(Nedeljski, 4.1.2017)

Izstop iz katoliške cerkve

Brezplačno pravno svetovanje (ustno) o izstopu je na voljo na telefonu 031 284 643.

 

CERKVENO KRITIČNE KNJIGE
KOMU NISO VŠEČ?
Več na spletni strani began.si